ClickCease
 • +359 8998 779 97
 • Нови Искър, Ул. Герой №1

Кои сортове краставици са подходящи за отглеждане в оранжерия?

Краставиците са любим зеленчук на повечето българи и присъстват активно на трапезата целогодишно, още повече когато са сезонни. Използват се за различни салати, разядки и емблематичната за националната ни кухня студена супа – таратор.

А какво по-хубаво от това да ги отглеждате в домашни условия? Можете да си осигурите най-вкусните сортове краставици, които да отглеждате в оранжерия, още дори преди сезонът им да е настъпил, а след това да се радвате на богата продукция. Кои сортове са подходящи за отглеждане на закрито? Научете повече по темата от нас – Парник БГ.

Кои са най-популярните сортове краставици за оранжерия?

В парника е възможно да отглеждате различни сортове, особено ако имате контролирана среда и подходящи условия за тяхното развитие. Научете кои са най-популярните сред тях:

 1. Сандра
  Това е ранен хибриден вид, който е подходящ за отглеждане както в парник, така и на открито. Тези краставици са български и са от женски тип, познати още като дългоплодни. Те са предпочитани, защото се характеризират с ранен добив и голямо плодородие. Препоръчително е засяването на семената на Сандра да се извърши най-рано през февруари и най-късно през месец март. Плодовете имат цилиндрична форма.
 2. Гергана
  Характеризира се с много добре изразени вкусови качества и е отлична култура за отглеждане в парник. Характеризира се с ранен добив, а краткият вегетационен период ще ви осигури първата реколта много бързо след поникването на семената.
 3. Тереза
  Познат е още като салатен сорт. Образува както мъжки, така и женски цветове. Сред характерните особености на зеленчуците Тереза, е че те са устойчиви на някои болести, които често поразяват краставиците, като брашнеста мана. Освен това се характеризират с много обилен добив.
 4. Херман
  Ако искате зеленчуци, които узряват много бързо след засаждането, Херман е отличен вариант за вас. Само месец ви дели от консумацията на био зеленчука, като е препоръчително да осъществите сеитбата около април. Дължината на зеленчуците е приблизително 10 см, а вкусът е ярко изразен, като при него липсва горчива нотка.
 5. Тести Грийн
  Този сорт е познат още като японски. Сред основните предимства на тези краставици, е че те рядко боледуват, защото са много устойчиви на действието на различни паразити. Растенията са здрави, а реколтата при правилно отглеждане – богата.
 6. Тони
  Плодовете на тези растения са дребноплодни, наричани още корнишони. Цветът е тъмно зелен, а вкусът е много наситен и приятен. Тони също е вид, устойчив на мана, а благодарение на свойствата му, е подходящ за отглеждане както в парник, така и на открито.

Защо да изберете оранжерия от Парник БГ?

Освен подходящ сорт, който да отглеждате на закрито, се нуждаете и от добре изработена конструкция за целта. Въпреки че краставиците не се характеризират като капризни растения, е важно да им осигурите качествена среда за развитие, за да се радвате на вкусна и плодородна реколта.

От Парник БГ можем да ви осигурим не само съвети за отглеждане, но и висококачествени оранжерии, в които да отглеждате любимите плодове, зеленчуци, цветя и билки целогодишно.

Предлагаме парници, направени от висококачествени и първокласни материали, като полиетилен и поликарбонат, които са устойчиви на различни фактори от околната среда и в комбинация с правилните грижи за насажденията, ще се радвате на био продукти за лична консумация и дори продажба.

Разгледайте поликарбонатните оранжерии и полиетиленовите оранжерии и преценете кой вариант съответства най-много с предпочитанията и нуждите ви.