ClickCease
  • +359 8998 779 97
  • Нови Искър, Ул. Герой №1

Кои са най-подходящите български сортове домати за нашата оранжерия?

Едни от най-отглежданите насаждения в парниците са доматите. Тези топлолюбиви растения не виреят навсякъде, а сортовете, които се откриват пред вас, особено на българска територия, са множество. Как да изберете подходящи домати за отглеждане в оранжерия?

Едни от най-отглежданите насаждения в парниците са доматите. Тези топлолюбиви растения не виреят навсякъде, а сортовете, които се откриват пред вас, особено на българска територия, са множество. Как да изберете подходящи домати за отглеждане в оранжерия

На какво да обърнете внимание при избор на български видове?

Когато избирате, е важно да отделите нужното внимание на техните особености и свойства, които ги правят подходящи за тази среда. Запознайте се със специфичните изисквания за температура, болестите, които ги нападат, каква грижа трябва да използвате и от какви условия се нуждаят, за да виреят и да ви осигурят максимално голяма и качествена реколта.

Кои сортове български домати са подходящи за оранжерии според Парник БГ?

В България има няколко отлични варианти, които се отличават с вкусни плодове и добра адаптация към спецификите в парниците. Според нашия дългогодишен опит, от Парник БГ ви споделяме кои са най-препоръчителните сортове български домати за отглеждане в затворени конструкции:

  • „Елит“ – популярен избор за оранжерии поради своята висока устойчивост към болести и отлична плодовитост. Плодовете са средно големи, сочни и сладки, с отличен аромат. „Елит“ осигурява добър добив през цялата вегетационна периода;
  • „Рубин“ – той е много популярен в България и е отличен вариант за отглеждане както на открито, така и на закрито. Плодовете на „Рубин“ са кръгли и месести, с великолепен вкус и добра транспортабилност. Сортът има отлична устойчивост към болести и вредители, което го прави предпочитан избор за оранжерии;
  • „Боян“ – известен със своите кръгли и мощни плодове. „Боян“ е изключително устойчив на неблагоприятни атмосферни влияния и има отлична продължителност на плододаване. Те са сочни, сладки и с малко семена. „Боян“ е оптимален за засаждане в затворени конструкции, където осигурява стабилен и обилно плододаващ добив;
  • „Биволско сърце“ — отличава се с голям размер на розовите плодове и изключително вкусен вкус. Биволско сърце има отлична адаптация към закритите условия и е устойчив на болести. Те са плътни и месести, със силно изразен аромат. Подходящи са за засаждане в оранжерии, където осигурява висок добив и качество на плодовете;
  • „Мармалад“ – известен със своите малки и сладки плодчета. „Мармалад“ е компактен и силно разклонен, което го прави подходящ за оранжерии с ограничено пространство. Имат нежна текстура и отличен вкус, което ги прави привлекателни за консумация. Българският вид „Мармалад“ е устойчив на болести и предлага добър добив дори при по-неблагоприятни условия.

Тези български сортове домати са отличен избор. Те се отличават с вкусна реколта, богат добив, издръжливост на болести и други неблагоприятни обстоятелства. Важно е да осигурите благоприятни условия за отглеждане, включително правилно торене, напояване и температура в конструкцията, за да постигнете най-добрите резултати при отглеждането на културата.

Защо да се доверим на Парник БГ за нашата градина?

Освен от правилно подбрани сортове домати за България, се нуждаете още и от качествена конструкция, която да осигури необходимите условия за техния растеж.

Ние сме специалисти с дългогодишен опит в изграждането на парници и други специални конструкции за отглеждане на растения. Ако ни се доверите, ще получите надеждно изпълнение, висококачествени материали, вложени в производството и издръжливост на всякакви атмосферни условия.

Независимо дали приемате тази земеделска дейност като хоби, или за професионално ползване, вие ще получите отлични резултати, осигуряващи богата реколта.