ClickCease
  • +359 8998 779 97
  • Нови Искър, Ул. Герой №1

Как да оптимизирате пространството в мини оранжерията?

Много хора смятат, че малките пространства са недостатъчно функционални и удобни за отглеждането на различни земеделски култури. Това обаче далеч не е така.

С малко оптимизация, използване на хитрини и правилни техники за позициониране на насажденията, дори домашната ви мини оранжерия ще бъде функционално и оптимизирано място за разсад на билки, плодове, зеленчуци и цветя.

Нашият екип от Парник БГ ще ви сподели няколко начини за оптимизиране на пространството в мини оранжерия, които ще ви бъдат много полезни за организиране на външната конструкция.

Подредете правилно разсадите

Поинтересувайте се от методи за правилно подреждане, като обърнете внимание на вида на конкретното растение. Има някои, при които междуредието трябва да бъде точно определено, като по този начин се осигуряват условия за правилен растеж. Това ще ви помогне много в организацията на мини конструкцията.

Използвайте вертикалното пространство

Много хора правят грешката да аранжират само хоризонталното пространство. Използването на вертикалното такова може да ви помогне значително да оптимизирате разполагаемото място, особено ако то е ограничено.

Помислете за помощни средства

Най-добрият начин да внесете подреденост и оптимизация в мини оранжерията, е като се възползвате от помощни средства. Такива могат да бъдат:

  • контейнери и саксии – те могат да бъдат с различни размери и форми, което ви осигурява свобода да изберете такива, отговарящи на предпочитанията и критериите ви. Това позволява по-лесно подреждане на растенията и използване на всеки ъгъл в мини оранжерията;
  • висящи рафтове – те могат да се разположат както върху стените, така и върху таваните, в зависимост от спецификата на материала, използван за направа на конструкцията. Там може да позиционирате саксии, както и аксесоари, необходими в процеса на отглеждане на насажденията;
  • регулируеми полици – може да използвате такива полици, чиито рафтове, големина и разположение се регулират;
  • органайзери – има разнообразие от органайзери с различна големина, които може да използвате за съхранение на вещи, като ножици, лейки, препарати, тор, инструменти и други.

Групирайте растенията правилно

Друг метод за организиране на мини оранжерията, е чрез правилно групиране на растенията, отглеждани в конструкцията. Подредете ги според сходство в нуждите за осветеност, топлина, спецификите на торене, поливане, височина на растеж и тип. Този начин на аранжиране значително улеснява поддръжката и контрола, което внася ред в отглеждането и освобождава пространство в мини оранжерията.

Почиствайте и поддържайте мястото

Внасянето на ред и поддържането на прилежността, са едно от основните правила за оптимизиране на пространството. По този начин няма да запълвате мястото с излишни принадлежности и аксесоари, а всичко, от което се нуждаете, ще се намира подръка.

Защо да изберете оранжерия от Парник БГ?

Парник Бг е мястото, където да получите конструкцията за отглеждане на растения, от която се нуждаете, отговаряща на критериите ви за височина, ширина, форма, материал на изработка и други специфики.

Това ще ви позволи да приведете пространството в ред, който сами определите, и да имате пълна свобода при обзавеждането.

Всички парници, които предлагаме и изработваме, са подходящи за домашно ползване и за професионални цели, а цените за извършването на тези висококачествени изработки, са повече от атрактивни и достъпни.

В допълнение, може да се допитате до нашите квалифицирани професионалисти, които да ви дадат съвети в организирането на мястото при конструкции с по-малка квадратура.