ClickCease
  • +359 8998 779 97
  • Нови Искър, Ул. Герой №1

Кои са най-качествените материали за изработка на покривало за оранжерия?

Когато искате да изградите конструкция за отглеждане на растения, като оранжерия, е много важно да помислите за покривалото ѝ. В основата на устойчивостта, дълготрайността и здравината, както и минималната загуба на топлина, за предоставяне на оптимални условия за растеж и развитие на различните култури, стои изборът на материал. Най-качествените компоненти предоставят изолация, устойчивост на външни влияния и дълготрайност. Но кои са те и как да изберете?

От Парник БГ ще ви споделим кои са най-добрите варианти за материал, който да изберете за изработка на покривната част, както и за какво още да помислите при структуриране и аранжиране на оранжерията.

Кои са най-добрите материали за изработка на покривало?

Най-популярните материали за изработка на покривало за парник, са:

  1. Поликарбонат – изключително популярен избор, както и препоръчван от специалисти. Поликарбонатът се предлага на листове, които са леки, здрави и имат отлични изолационни свойства. Той може да се открие и да бъде в различни варианти, включително прозрачен, удароустойчив и с различни дебелини. Този материал позволява проникването на светлина в парника, като същевременно запазва топлината и предпазва растенията от вредните ултравиолетови лъчи.
  2. Полиетилен – това също е сред най-предпочитаните варианти, като представлява по-икономични опции за изработка на покривала на оранжерии. Често намира приложение в земеделските среди. Полиетиленът предоставя отлична пропускливост на светлината и е лесен за поставяне. Въпреки това, е по-податлив на лоши условия и след известен период от време може да загуби износоустойчивостта ис. Обикновено не е толкова дълготраен колкото поликарбоната.
  3. Стъкло – конструкциите, изработени от стъкло, са изключително елегантен и дълготраен избор за оранжерии. Стъклото предоставя отлична пропускливост на светлината и е устойчиво на външни влияния. Въпреки това, стъклените покривни компоненти са по-тежки от другите материали и изискват здрава конструкция, която да ги поддържа. Освен това, стъклените изработки се характеризират с по-висока цена.

За какво още да помислите при избор на покривало за оранжерия?

Не забравяйте да обърнете внимание на неговия размер и дизайн. Покривалото трябва да покрива изцяло парника, както и да ви осигури лесен достъп. Популярни модели са тези с две врати, които обособяват вход и изход от всяка противоположна страна.

Препоръчително е да разполагате и с резервно покривало, за всеки случай. Понякога времето може да бъде непредвидимо – наблюдават се силни бури, градушки и бурен вятър. Въпреки солидността и здравината на покривателната част, е възможно да се наблюдават повреди.

Освен това, с времето, е възможно да се износи и да се наложи смяната му. Не рискувайте отглежданите насаждения и осигурете резервен вариант предварително.

Защо да изберете оранжерия от Парник БГ?

Освен да осъществявате качествена грижа за вашите растения, които отглеждате в оранжерия, трябва да помислите и за самата конструкция – нейната здравина, солидност, оптимално изграждане и издръжливост на лоши метеорологични условия.

От Парник БГ можем да ви гарантираме за качеството на нашите изработки – независимо дали изберете стандартна или нестандартна конструкция. Изберете модел и тип, а ние ще следваме вашата идея, за да създадем мечтаното място за отглеждане на свежи плодове, зеленчуци, билки и цветя през цялата година.

Доверете ни се, а при въпроси – не се колебайте да се свържете с нас, за да ви дадем съвет.