ClickCease
  • +359 8998 779 97
  • Нови Искър, Ул. Герой №1

Защо е важно покривалото за оранжерията да е качествено изработено?

Покривалото на оранжерията е една от най-важните съставни части на тази структура. То има решаващо значение за оптималната среда, която се създава в оранжерията и за успешното отглеждане на растенията в нея.

От Парник Бг залагаме именно на качествените изработки, защото знаем, че те осигуряват производителността и реколтата, която ще получите.

Какви са предимствата на качествено изработеното покривало за оранжерии?

Причините от Парник БГ да държим на материалите, вложени в производството на покривни елементи за оранжерия, както и да следим дори най-малкото отношение към детайла, са множеството предимства, които вие ще получите, доверявайки ни се:

  • защита от вредни външни влияния – качественото покривало е способно да защити растенията от вредни външни влияния, като силни ветрове, градушки и вредители. То трябва да бъде изработено от здрав и устойчив материал, който не се разтяга и не се къса лесно. Това са поликарбонат, стъкло или специални полиетиленови плаки, които са устойчиви на ултравиолетовите лъчи и имат добра топлоизолационна способност;
  • регулират светлинния пропуск – осигурява правилното количество светлина за растежа на растенията. То е прозрачно и позволява достатъчно светлинни лъчи да проникват вътре. В същото време, предпазва растенията от прекомерно влияние на слънчевите лъчи, което може да им навреди;
  • задържат топлината – нашите конструкции са предназначени да създават оптимална топлинна среда за растежа на растенията. Качественото покривало притежава добра топлоизолационна способност, която позволява задържането на топлината вътре в структурата. Това помага за поддържането на стабилна температура в конструкцията и предотвратява замръзването на растенията. Топлинната изолация е от решаващо значение, особено през по-студените периоди на годината.
  • водоустойчиво – предпазва от проникване на влага и осигурява добра вентилация, което предотвратява натрупването на конденз и появата на гниене или заболявания на растенията;
  • удължаване на жизнения цикъл на оранжерията – качественото покривало се отразява и на жизнения цикъл на конструкцията за отглеждане на земеделски култури. Това намалява нуждата от редовна смяна и ремонт на покривалото и осигурява по-дълга икономическа жизнеспособност на парника.

Защо да изберете Парник БГ?

Както вече споменахме, от Парник БГ държим на качеството, което залагаме във всяка наша изработка. Предлагаме както основни, така и резервни покривала за оранжерия с две врати, които ви позволяват лесен достъп, отлична вентилация и поддържане на добра влажност в закритото помещение.

Нашите предложения ще ви служат дългосрочно в отглеждането на желаните билки, цветя, плодове и зеленчуци, а качеството на реколтата, при правилна грижа и превенция, ще бъде отлична. Това е така, защото нашите артикули са устойчиви и предпазват от външни влияния, увреждащи насажденията.

Независимо дали търсите оранжерия, за да практикувате любимото си хоби или сте с търговска насоченост, при нас ще откриете подходящи варианти. За тези, които търсят изработка на любителски парници имаме предложения от 2-4 метра, които да бъдат монтирани в двора ви и да ви осигуряват свежа продукция целогодишно. За по-мащабните планове, които имате, предоставяме 7-8 метрови изработки.

За изработка на нашите компоненти използваме само висококачествен материал с доказана дълготрайна ефективност – поликарбонат и полиетилен. Дизайните ни са съвременни, а екипът ни изготвя и нестандартни заявки. Ако търсите нещо, което не откривате в каталога ни, не се колебайте да се свържете с нас.